top of page

di 23 nov

|

Volksuniversiteit Hengelo e.o.

Workshop Labyrint maken

Wil jij elke dag even een momentje voor jezelf? Maak dan je eigen tafel labyrint voor thuis, waarmee je elke dag een meditatief momentje kunt nemen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Workshop Labyrint maken
Workshop Labyrint maken

Tijd en locatie

23 nov 2021, 19:00 – 21:30

Volksuniversiteit Hengelo e.o. , Gieterij 200, Hengelo

Over het evenement

In deze workshop maak je uitgebreid kennis met het labyrint en leer je hoe je zelf een tafel labyrint maakt. Daarnaast leer en ervaar je hoe het labyrint gebruikt kan worden. Heb je behoefte aan een dagelijks rustpunt in je leven? Dan is deze workshop wat voor jou!

In tegenstelling tot een doolhof kent een labyrint maar één pad. In een doolhof verdwaal je, een labyrint leidt je langs één weg naar binnen. Het staat symbool voor het maken van een innerlijke reis. Dit pad staat symbool voor je levensweg. Soms heb je het gevoel dat je er bijna bent, om even later te merken dat je juist verder van de kern verwijderd raakt. Zie het als een loopmeditatie waarin je op weg bent naar jezelf. Of als het leven zelf: telkens als je denkt dat je er bent, neemt het leven een onverwachtse wending. Als je je in vertrouwen over kunt geven aan de beweging van het pad, kan dit ook rust, stilte en focus geven. Het lopen van een labyrint is te vergelijken met de drievoudige weg van een pelgrim: loslaten, ontvangen en toelaten.

Tijdens deze les neem ik je graag mee in de geschiedenis en vertel ik je meer over de betekenis en de werking van het Labyrint. Daarna ga jij onder begeleiding aan de slag en maak jij je eigen tafel labyrint van klei. Het tafel labyrint gaat mee naar huis waar je het dagelijks kunt inzetten voor een meditatief moment.

Deel dit evenement

bottom of page